Recepti

Ovseni piškoti s cimetom in jabolki

Ovseni piškoti s cimetom in jabolki brez peke

Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič

Sestavine za 12 piškotkov:

• 80g medu
• 25g kokosovega sladkorja
• 200g ovsenih kosmičev (če imate doma samo polnozrnate oz.tiste z večjimi zrni, predlagam, da jih naprej malo zmeljete, da bodo manjši in bodo bolje vpili sestavine)
• 20g liofiliziranih jabolk v kockah od Majini hrustljavčki
• 20g kokosovega olja
• 60g kokosovega mleka (lahko tudi katero drugo nesladkano rastlinsko ali navadno mleko)
• 2 čajni žlički cimeta (lahko tudi manj, odvisno kako zelo radi imate cimet!)
• 1 čajna žlička vanilijeve arome
• 50g mandljevega masla (brez dodanega olja, soli in sladkorja)

[ … ]

Barvni smoothie

Ombre smoothie oz. barvni smoothie

Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič

Sestavine za 3 porcije:

Bananina plast:
• 270g kokosovega jogurta
• 2 srednji banani oz. 210g (narezana na kolobarje in zamrznjena)
• 20g vode

Jagodna plast:
• Polovica bananine zmesi
• 15g bio liofiliziranih jagod v prahu od Majini Hrustljavčki
• pest svežih ali zamrznjenih jagod

[ … ]

Cake pops

Cake pops brez peke

Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič

Sestavine za 16 kroglic:

• 120g ovsene moke
• 60g mandljevega masla
• 60g jabolčne čežane
• 1/2 čajne žličke cimeta
• 25g mletih mandljev
• 40g mleka po izbiri
• 15g kokosovega sladkorja
• 30g drobno nasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
• 10g liofilziranih bio gozdnih robid
• 10g liofiliziranih sliv (ali drugo liofilizirano sadje po izbiri)

[ … ]

Sadne energijske ploščice

Sadne energijske ploščice (Energy Bars)

Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič

Sestavine za 8 ploščic:

• 250g nasekljanih datljev
• 25g medu
• 70g grobo nasekljanih oreščkov po izbiri (jaz sem dodala mešanico arašidov, lešnikov in mandljev)
• 200g ovsenih kosmičev (jaz sem dodala 100g fino mletih in 100g polnozrnatih)
• 40g ovsene moke (ovseni kosmiči zmleti v moko)
• 10g liofiliziranih marelic
• 10g liofiliziranih bio gozdnih robid
• 10g liofiliziranih sliv
• liofilizirane maline v prahu
• liofilizirane slive
• liofilizirane bio gozdne robide
• 50g bele čokolade

[ … ]

Kokosov mousse

Kokosov mousse z belo čokolado in jagodami

Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič

Recept za dve porciji:

Mousse:
• 400ml kokosovega mleka iz pločevinke (ohlajeno, uporabite samo trd del)
• 80g bele čokolade
• 1 čajna žlička vanilijeve arome
• 2 čajni žlički medu ali javorjevega sirupa
• 20g fino mlete kokosove moke
• 4 jedilne žlice liofiliziranih jagod v prahu

Posip:
• kokosov čips
• liofilizirane jagode
• liofilizirane bio gozdne robide

[ … ]