Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič
Sestavine za 16 kroglic:
- 120g ovsene moke
- 60g mandljevega masla
- 60g jabolčne čežane
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 25g mletih mandljev
- 40g mleka po izbiri
- 15g kokosovega sladkorja
- 30g drobno nasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
- 10g liofilziranih bio gozdnih robid
- 10g liofiliziranih sliv (ali drugo liofilizirano sadje po izbiri)
V posodi zmešajte suhe sestavine. Dodajte mokre in premešajte. Na koncu primešajte še čokolado in liofilizirano sadje. Dobiti morate zmes, iz katere je možno oblikovati kroglice. Oblikujte kroglice in jih postavite na pladenj.
Preliv:
- 100g temne čokolade
- 1 jedilna žlica olja
Čokolado stopite in ji primešajte olje. Zmes mora biti lepo tekoča in gladka, da boste lepo prekrili kroglice.
Palčko za cake pops pomočite v stopljeno čokolado in jo vstavite v oblikovano kroglico. Kroglico prelijte s temno čokolado in postavite v kozarec tako, da bo lahko stran odtekala odvečna čokolada. Ponovite z vsemi kroglicami.
Na koncu jih posujte z nastrgano čokolado ali liofiliziranimi malinami v prahu in postavite v hladilnik za vsaj 30 minut, da se čokolada strdi.