Splošni pogoji

Splošni pogoji Spletne trgovine MAJINI HRUSTLJAVČKI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino MAJINI HRUSTLJAVČKI (v nadaljevanju tudi MAJINI HRUSTLJAVČKI) upravlja podjetje TRI REMI TRGOVINA, GRADBENIŠTVO, GOSTINSTVO, PROMET IN STORITVE D.O.O. Trubarjeva ulica 5, 2314 Zgornja Polskava. Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov)
 • bistvene značilnosti blaga
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročilo

Pri izdelku, ki ga želite naročiti, kliknete na gumb »V košarico«. Odpre se vam okno, kjer vidite opis in izdelek, ki ga želite naročiti. Kliknete gumb »nadaljuj na blagajno«. Odpre se vam postopek zaključka nakupa, pri katerem je potrebno po korakih izpolnjevati prazna polja. Na zadnjem koraku potrdite naročilo.

Cene

Vse cene, navedene na spletni strani, so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Izdani račun vsebuje poleg cene izdelka tudi stroške pošiljanja v višini, navedeni na naročilnici. Ponudnik si pridržuje pravico menjave cen, zaradi napak pri postavljanju cen na trgu. V kolikor se ne strinjate z novo ceno, naročilo izdelka lahko zavrnete.

Načini plačila

Kupec ima več možnosti plačil. V primeru izbire plačila po predračunu, vam bo ponudnik na vašo elektronsko pošto poslal predračun, ki ga plačajte. Potrdilo nam obvezno pošljite na info.liofiliziranje@siol.net. Paypal izbira deluje po pravilih podjetja Paypal. Takoj, ko na Paypal račun prejmemo nakazilo, začnemo vaše naročilo pripravljati. Po koncu priprave, ga odpošljemo. Plačilo po prevzetju: Ob naročilu, po prevzetju naročeno blago, plačate kurirju na kraju prevzema. Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila izdelkov.

Postopek nakupa

 • Nakup na spletni strani MAJINI HRUSTLJAVČKI izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.
 • Izbira artikla: V obrazcu za naročilo izberete ustrezen izdelek oz. količino, ki jo želite naročiti. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate.
 • Nadaljujete s klikom nadaljuj na blagajno, kjer vpišete vaše podatke in se odločite za način plačila.
 • Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in datuma dostave.
 • Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. TRI REMI d.o.o ob prejemu potrditve o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na MAIL, ki ga je prejel ob naročilu.
 • Odpošiljanje: TRI REMI d.o.o. v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja. Izdelki bodo poslani najkasneje v štirih delovnih dneh od datuma naročila.

Dostava

Za dostavo vseh naročil v spletni trgovini majinihrustljavcki.si skrbi naš pogodbeni partner Pošta Slovenije. Naročeno blago bomo pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk oddali v roku treh delovnih dni. Če zaradi posebnih okoliščin to ne bo mogoče, bomo o tem kupca obvestili in se s kupcem dogovorili drugače. Blago dostavljamo po celotni Sloveniji in ga dostavimo na sporočeni naslov. V primeru osebnega prevzema se o natančnem času in kraju prevzema dogovorimo vnaprej.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Naročilo blaga in storitev lahko kadarkoli, pred potrditvijo naročila, prekličete. Potrošnik ima pravico, da v 30 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (elektronski naslov: mail), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket). Blago je treba vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku. Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun). Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Pravico do odstopa od pogodbe natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (podrobno 43.č člen in 43.d člen). Vračajočemu blagu mora biti priložena kopija računa ter vaši osebni podatki skupaj s številko osebnega bančnega računa, kamor vam vrnemo denar.

Uveljavljanje napake

Kot potrošnik imate pravico, da uveljavljate svoje pravice iz naslova očitne napake ob upoštevanju določil Zakona o varstvu potrošnikov in Obligacijskega zakonika. Kupec lahko zahteva po lastni izbiri:

 • Odpravo napake
 • Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • Zamenjavo blaga
 • Vračilo plačanega zneska

Če kupec ugotovi očitno napako, mora o tem nemudoma, najkasneje v roku osem (8) dni obvestiti ponudnika. V primeru, da tega ne stori, do ponudnika ne more uveljavljati nobene odškodninske zahteve. Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če menite, da ima kupljen izdelek napako, nas čim prej kontaktirajte na telefonsko številko 040 457 008 ali info.liofiliziranje@siol.netin priložite vaš račun ali številko naročila. V najkrajšem možnem času vam bomo ponudili zamenjavo artikla ali možnost za vračilo kupnine. Če napaka ni sporna, mora podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 60 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora podjetje v roku 8 dni podati potrošniku pisni odgovor. Ponudnik ni odgovoren za napake, ki so vidno povzročene s strani kupca. Reklamacija se ne upošteva:

 • če ugotovimo, da je bilo blago poškodovano zaradi nepravilnega ali malomarnega ravnanja kupca,
 • če zraven ni priložena kopija računa,
 • če so blagu odstranjene originalne etikete-kartončki, če so vidni znaki uporabe.

Omejitev odgovornosti

Podjetje TRI REMI d.o.o. se po najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da podjetje TRI REMI d.o.o. ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo podjetje TRI REMI d.o.o kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Podjetje TRI REMI d.o.o se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe lahko oddate pisno po elektronski pošti na naslov: mail. Podjetje bo v treh delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka. Podjetje TRI REMI d.o.o si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.