Sadne energijske ploščice

Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič

Sestavine za 8 ploščic:

  • 250g nasekljanih datljev
  • 25g medu
  • 70g grobo nasekljanih oreščkov po izbiri (jaz sem dodala mešanico arašidov, lešnikov in mandljev)
  • 200g ovsenih kosmičev (jaz sem dodala 100g fino mletih in 100g polnozrnatih)
  • 40g ovsene moke (ovseni kosmiči zmleti v moko)
  • 10g liofiliziranih marelic
  • 10g liofiliziranih bio gozdnih robid
  • 10g liofiliziranih sliv

Posip:

  • liofilizirane maline v prahu
  • liofilizirane slive
  • liofilizirane bio gozdne robide
  • 50g bele čokolade

 

Datlje namočite v vreli vodi in pustite stati 10 minut.

Nato jih res dobro ožamite in prestavite v skledo. Z vilicami jih spasirajte in jim dodajte vse ostale sestavine. Dobiti morate dovolj kompaktno maso, ki se drži skupaj. V kolikor je masa preveč lepljiva, dodajte več ovsenih kosmičev. V kolikor je masa presuha, dodajte kakšno žlico medu ali mleka po izbiri.

Zmes predevajte v pekač (premera 18x18cm), obložen s papirjem za peko in oblikujte ravno dno. Pomagajte si s kozarcem in dno lepo pritisnite ob pekač.

Posujte z liofiliziranimi malinami v prahu, robidami in slivami ter jih nežno pritisnite ob dno.

Postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali najbolje kar čez noč.

Ko se zmes strdi jo razrežite na 8 enakih kosov in po želji prelijte s stopljeno belo čokolado.

Energijske ploščice so pripravljene! V njih lahko uživate takoj, lahko pa jih shranite v hladilnik ali v zamrzovalnik.

Sadne energijske ploščice
Sadne energijske ploščice
Sadne energijske ploščice
Sadne energijske ploščice