Kokosov mousse

Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič

Recept za dve porciji:

Mousse:

  • 400ml kokosovega mleka iz pločevinke (ohlajeno, uporabite samo trd del)
  • 80g bele čokolade
  • 1 čajna žlička vanilijeve arome
  • 2 čajni žlički medu ali javorjevega sirupa
  • 20g fino mlete kokosove moke
  • 4 jedilne žlice liofiliziranih jagod v prahu

Posip:

  • kokosov čips
  • liofilizirane jagode
  • liofilizirane bio gozdne robide

 

Čokolado stopite na vodni kopeli ali v mikrovalovki. Pustite, da se malo ohladi in v veliki posodi premešajte s kokosovim mlekom, vanilijo, medom in kokosovo moko.

Zmes razdelite v 3 posodice. V eno dodajte 2 jedilni žlici liofiliziranih jagod in premešajte. V drugo posodico dodajte eno žlico in premešajte. V zadnjo posodo pa ne dodajajte nič jagod. Mešanice izmenično nadevajte v dva kozarčka. Posujte s kokosovim čipsom in liofiliziranimi jagodami ali bio gozdnimi robidami.

Kokosov mousse
Kokosov mousse
Kokosov mousse
Kokosov mousse