Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič
Sestavine za 12 piškotkov:
- 80g medu
- 25g kokosovega sladkorja
- 200g ovsenih kosmičev (če imate doma samo polnozrnate oz.tiste z večjimi zrni, predlagam, da jih naprej malo zmeljete, da bodo manjši in bodo bolje vpili sestavine)
- 20g liofiliziranih jabolk v kockah od Majini hrustljavčki
- 20g kokosovega olja
- 60g kokosovega mleka (lahko tudi katero drugo nesladkano rastlinsko ali navadno mleko)
- 2 čajni žlički cimeta (lahko tudi manj, odvisno kako zelo radi imate cimet!)
- 1 čajna žlička vanilijeve arome
- 50g mandljevega masla (brez dodanega olja, soli in sladkorja)
V loncu na srednjem ognju stopite kokosovo maslo, med in mleko. Ko se vse stopi in sestavine povežejo, znižajte ogenj na nižjo stopnjo in dodajte ovsene kosmiče, liofilizirana jabolka, cimet, vanilijo in mandljevo maslo. Vse premešajte in na nizkem ognju grejte nadaljne 2-3 minute. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi.
Iz mase oblikujte enako velike piškotke in jih, po želji, prelijte z malo mandljevega masla. Če se vam masa lepi na roke, jih vmes rahlo navlažite in se ne bo več sprijemala. Postopek ponovite tolikokrat, kolikor bo potrebno.
Postavite v hladilnik za vsaj 1 uro ali kar čez noč, nato so pripravljeni za uživanje!
A ni čisto preprosto? In povem vam, res so dobri. Tukaj skoraj nimate izgovora zakaj jih ne bi poskusili narediti še danes!